Optimaal rendement halen uit de zonnepanelen op je dak? Kies dan voor een thuisbatterij! Zo sla je de opgewekte stroom makkelijk op voor later gebruik en hoef je die niet terug op het net te plaatsen. Op die manier vermijd je ook de kosten die daarbij horen. Bij SolarPower Partners heb je keuze uit thuisbatterijen van vier vooraanstaande merken: LG, Huawei, SolarEdge en AlphaESS.

Solar Power Partners Shape
Solar Power Partners Shape Solar 2021 DV1 8321
De voordelen van een thuisbatterij op een rijtje
 • Bespaar op je energiefactuur
 • Sla het overschot aan opgewekte hernieuwbare energie op
 • Optimaliseer je energieverbruik
 • Verhoog je autoconsumptie
 • Wees verzekerd van een back-up bij eventuele stroomuitval
 • Maak van je huis een groene leefomgeving

Met een thuisbatterij ben je zeker van een geoptimaliseerd energieverbruik. Wie een PV-installatie zonder thuisbatterij heeft, zal gemiddeld zo’n 30% van de geproduceerde stroom zelf verbruiken. De overige 70% wordt opnieuw op het net geïnjecteerd. Het is echter mogelijk om een thuisbatterij te koppelen aan je installatie. Zo sla je het overschot aan opgewekte hernieuwbare energie makkelijk op voor later gebruik.

Solar Power Partners Shape

Onze tevreden klanten

“Na een aangename eerste gesprek hebben we steeds correcte en duidelijke informatie gekregen. Er was een probleem met de het type zonnepanelen dat we besteld hadden, maar SolarPower Partners heeft ons een gepaste en correcte oplossing voorgesteld.”

- Familie Falsche, Gent

“Zeer professioneel en betrouwbare firma. Verkoper kwam ter plaatse om de situatie tot in de puntjes na te kijken. Nadien ontvingen we een offerte op maat uit, volledig naar onze wens. Ook de mensen die de panelen kwamen plaatsen waren zeer vriendelijk en meer dan professioneel. Nadien werden we door de mensen op kantoor eveneens goed begeleid bij de aanvraag van onze premies. Ik zou hen zeker aanbevelen.”

- Familie Deock, Lombardsijde

“Zeer goede firma! voorbereiding was top zowel als afwerking en dienst na verkoop. Technisch betrouwbaar en houdt rekening met esthetiek!! Niets op aan te merken!”

- De heer Jurgen, Gistel

Sterke merken voor thuisbatterijen

Interesse om een thuisbatterij aan te kopen? Aangezien het om een aanzienlijke investering gaat, raden wij aan om je goed te laten informeren op voorhand. Onze adviseurs geven met plezier deskundig advies over alle mogelijke opties.

Sinds 2012 legt AlphaESS zich exclusief toe op batterijopslag waardoor het één van de pioniers is voor de opslag van hernieuwbare energie. De oplossingen die AlphaESS aanbiedt zijn zowel voor particulieren als voor commerciële gebruikers interessant. Hun thuisbatterijen bieden de kans om je opgewekte zonne-energie ook te gebruiken op momenten dat de zon niet schijnt.

Alpha ess

LG beschikt over een ruim assortiment thuisbatterijen met opslagcapaciteiten van 3 kWh tot 16 kWh. In dit gamma vind je zeker een batterij die voldoet aan je energienoden. Op zoek naar aan een grotere opslagcapaciteit? De installateurs van SolarPower Partners combineren met plezier meerdere thuisbatterijen van LG met elkaar.

LG

De LUNA batterij van Huawei is een duurzame thuisbatterij. De batterij is beschikbaar in uitvoeringen van 5 kWh tot 30 kWh. Dankzij haar modulaire ontwerp past de thuisbatterij zich aan volgens jouw energienoden. Zo heb je voor elke levensfase een batterij die je van de nodige energie voorziet.

Huawei Logo

De SolarEdge Energy Bank is een uitmuntende batterij voor klanten met een SolarEdge StorEdge omvormer met HD-Wave technologie. Dankzij de maximale systeemprestaties van deze thuisbatterij is er meer energie over voor zelfvoorzienende stroomtoepassingen. De SolarEdge Energy Bank heeft een capaciteit van 10 kWh met een continu vermogen van 5 kW.

Solar Edge logo footer

GoodWe is een toonaangevende, strategisch denkende onderneming die zich richt op onderzoek en productie van fotovoltaïsche (PV) omvormers en oplossingen voor energieopslag. Met een accumulatieve installatie van 16 GW geïnstalleerd in meer dan 80 landen, zijn GoodWe omvormers voor zonne-energie grotendeels in gebruik op daken van woonhuizen en bedrijfsgebouwen, industriële systemen en nutsvoorzieningen op grote schaal, variërend van 0,7 tot 250 kW.

Goodwe logo vector

BYD, een van de grootste fabrikanten van oplaadbare batterijen ter wereld, ontwikkelt batterijen voor een breed scala aan toepassingen waaronder netgekoppelde energieopslagsystemen. BYD’s cobalt-vrije ijzer-fosfaat batterij maakt het de veiligste keuze die momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Png transparent bus byd k9 logo byd auto byd company electric battery electric bus organization
Solar Power Partners Shape
Spp batterijsysteem
Word energie-onafhankelijk met een thuisbatterij

Volledig onafhankelijk worden van het energienet: het is een droom van velen. Dankzij de thuisbatterijen zal dit in de toekomst ook mogelijk worden. De stroom die je overdag opwekt, wordt namelijk opgeslagen voor later gebruik. Hoe groter de capaciteit van je thuisbatterij, hoe onafhankelijker je zal worden van het energienet.

Momenteel is het in België nog niet mogelijk om volledig energie-onafhankelijk te zijn. Daar zitten de koude wintermaanden voor iets tussen. Er is echter een alternatief waardoor dat binnenkort wel zal kunnen. Wie kiest voor een elektrische auto zal die kunnen gebruiken om de thuisbatterij bij te laden. Verder zou het in de toekomst ook mogelijk zijn om onderweg stroom voor thuisgebruik aan snelle laders te ‘tanken’.

Thuisbatterijen zijn dus een slimme zet voor wie interesse heeft om energie-onafhankelijk te worden.

Optimaliseer je energieverbruik met de community box!

Ken je de SolarPower Partners Community al? Het is het eerste Belgische virtuele netwerk dat duizenden gezinnen en bedrijven verbindt die groene stroom produceren. Heb je meer energie nodig dan je zelf hebt opgewekt? Dan staat de community box voor je klaar! In deze video vertellen we meer over de voordelen en mogelijkheden van de community box.

 • Optimaliseer je energieverbruik
 • Word minder afhankelijk van het elektriciteitsnetwerk, reguliere leveranciers en stijgende prijzen
 • Zet je thuisbatterij in op de meest efficiënte manier
 • Bespaar aanzienlijk op je energiefactuur
 • Verkoop je overschot aan de community en maak winst
 • Help overbelasting van het elektriciteitsnet voorkomen
Solar Power Partners Shape
COMMERCIAL PICTURE 4 1

Hoe kunnen we
helpen?

COMMERCIAL PICTURE 4 1

Vraag uw gratis
offerte aan