Koop je een thuisbatterij? Dan heb je recht op een premie. De enige voorwaarde is dat je batterij aangesloten is op het elektriciteitsdistributienet in Vlaanderen en dat een erkend elektrotechnisch installateur de aansluiting in orde heeft gebracht.

Solar Power  Partners Shape
Ss spp 714370855

Wist je dat er premies voor de aankoop van thuisbatterijen bestaan?

Thuisbatterijen zullen het in de toekomst mogelijk maken om volledig onafhankelijk te worden van het reguliere energienet. Ze slaan overdag de opgewekte stroom op. Je maakt daarna handig gebruik van de stroom wanneer jij dat wil.

In België is het voorlopig bijna niet mogelijk om volledig onafhankelijk te worden van het energienet, aangezien de capaciteit van je thuisbatterij erg ruim moet zijn. Het grote probleem daarbij zijn de wintermaanden, waarin de zon onvoldoende schijnt om jouw thuisaccu voldoende op peil te houden. Toch is er binnen afzienbare tijd een alternatief voor wie 100% onafhankelijk van het energienet wil zijn, namelijk de elektrische auto. In de wintermaanden kan je dan je elektrische auto gebruiken om je thuisaccu bij te laden. Daarnaast wordt ook volop geïnvesteerd in stroom ‘tanken’ voor thuisgebruik. Dat zou dan eenvoudig aan snelle laders onderweg kunnen gebeuren.

Solar Power Partners Shape
COMMERCIAL PICTURE 4 1

Hoe kunnen we
helpen?

COMMERCIAL PICTURE 4 1

Vraag uw gratis
offerte aan