Een zonnepaneel bestaat uit fotovoltaïsche zonnecellen die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Om elektriciteit op te wekken, heb je verder ook omvormers, halfgeleidend materiaal, bedrading en een groenteller nodig.

Solar Power  Partners Shape
Ss spp 1913036797

Hoe werken zonnepanelen?

Elk van de zonnecellen op een zonnepaneel is opgebouwd uit verschillende dunne laagjes halfgeleidend materiaal, zoals silicium. Valt er zonlicht op het halfgeleidende materiaal? Dan ontstaat er een spanningsverschil tussen de lagen, waardoor er elektrische gelijkstroom wordt opgewekt. Die gelijkstroom wordt via de bekabeling naar de omvormer gevoerd en daar omgezet in wisselstroom.

De wisselstroom van je omvormer stroomt via je groene stroommeter naar de zekeringkast. De elektriciteit die je nodig hebt, gaat van daaruit direct naar het elektriciteitscircuit van je woning of bedrijfsruimte. Het resultaat is duurzame, ecologische en economisch interessante energie, waarmee je eenvoudig al je elektrische toestellen laat werken.

Een installatie met zonnepanelen kan zowel op een hellend dak, een plat dak of op een tuinopstelling geplaatst worden. Aan de hand van een specifiek montagesysteem wordt de installatie op een stevige manier bevestigd.

Solar Power Partners Shape
COMMERCIAL PICTURE 4 1

Hoe kunnen we
helpen?

COMMERCIAL PICTURE 4 1

Vraag uw gratis
offerte aan